De verwachting van de goudprijs de komende jaren

 Voorspelling goudprijs 2030

De huidige negatieve correlatie maakt een realistische schatting van de goudprijs voor 2030 mogelijk op basis van veranderingen in de Amerikaanse dollar. De reputatie van goud als veilige haven kan enige hulp bieden in het geval van geopolitieke onrust. Een stijging van de vraag naar de dollar zou het stijgende tempo echter kunnen stoppen.

De prijs van goud is de afgelopen acht jaar met bijna 60% gestegen. Een stijging van 50% is echter mogelijk als wordt aangenomen dat de bullmarkt de komende acht jaar zal aanhouden. In een dergelijke situatie zal het hoogtepunt voor de prijs van goud in 2030 naar verwachting rond de $ 2.700 voor een ounce liggen.


Tips voor het kopen van goud

Het kopen van edelmetaal is een van de mogelijke manieren om in goud te beleggen. Het is geverifieerd met zuiverheid en gewicht en is verkrijgbaar in munten of baren. Het echte goud kan dan gekocht of verkocht worden aan een betrouwbare handelaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Goudwisselkantoor in België Sommige beleggers kiezen echter vaak voor het pad van futures en opties vanwege beveiligingsgerelateerde problemen.

De beste goudaandelen om in te beleggen aandelen zijn een van de beste manieren om goud te kopen. De sector heeft de afgelopen jaren een enorme consolidatie ondergaan als gevolg van fusies en overnames in de industrie. De industrie wordt momenteel gedomineerd door een select aantal grote bedrijven.

Een van de grootste goudaandelen om te kopen is Barrick Gold, een bedrijf van $ 29 miljard. Ongeveer 7,95% minder mensen bezitten nu zijn aandelen. Wheaton Precious Metals, een aandeel met een marktkapitalisatie van bijna $ 17 miljard, is een tweede grote investering. In tegenstelling tot andere goudfirma's houdt Wheaton zich eigenlijk niet bezig met mijnbouw. In plaats daarvan heeft het bedrijf het recht om belangrijke goudactiva te kopen. Als gevolg hiervan heeft het een 71% hogere nettowinstmarge dan Barrick Gold, die slechts 16% is.

Agnico Eagle Mine, Newmont Corporation en Franco-Nevada zijn de andere topinvesteringen in goudvoorraden.


metalen toekomsten

Een overeenkomst om een financieel actief tegen een bepaalde prijs te verwerven of te verkopen voordat het contract afloopt, wordt een future genoemd. Gedurende de looptijd van het contract heeft de belegger die een optie koopt de keuze, maar niet de verantwoordelijkheid om de onderliggende waarde te kopen of te verkopen. Men heeft een rekening nodig bij een gereputeerde financiële makelaar om via futures en opties in goud te kunnen beleggen. Via de effectenrekening is het mogelijk om tegen een vergoeding in goud te handelen.

ETF's en beleggingsfondsen voor goudinvesteringen zijn ook een andere optie. Een bepaalde hoeveelheid goud wordt vertegenwoordigd door één aandeel van dit financiële instrument. Om te handelen in goud-ETF's of beleggingsfondsen, zoals in futures en opties, heeft men een effectenrekening nodig.

Afgezien van de hierboven genoemde methoden, kan een belegger overwegen om aandelen van goudmijnbedrijven zoals Barrick Gold Corp. (GOLD) of Newmont Corp. te kopen. .

Samenvatting De relatie tussen goud en inflatie was grillig, net als in 2021. De trend zal zich hoogstwaarschijnlijk voortzetten in 2022, aangezien de inflatiedruk de goudprijs blijft ondersteunen. Een situatie met hogere rentetarieven kan echter het vermogen om te stijgen beperken.

Reacties